Průtah ulice Armádní po dvou týdnech provozu

Průtah ulice Armádní po dvou týdnech provozu (24.10.2014)

Průtah ulice Armádní je po dvou týdnech provozu a zaznamenali jsme první ohlasy občanů města. V tomto článku se jim chceme věnovat a učinit shrnutí. Průtah byl i v našem volebním programu a jsme rádi, že za přispěni ROP Střední Čechy je zrealizován.

Především je problémem napojení na silnici 272, ačkoli územní plán počítá s kolmým vedením silnice na Benátky, tak následuje úhyb a bez připojovacích i odbočovacích pruhů napojení se stopkou. Chybí také větší asfaltová krajnice, což se projevilo u jízdy jednoho kolísajícího kamionu, snad nedojde k vážnější nehodě. Soustavným problémem je křížení s ulicí Topolovou, kde je špatný rozhled. Také si jeden z obyvatel domků při silnici neuvědomuje, že silnice má pouze 6,5 metrů na šířku a tudíž je nemožné parkovat pick up při jejím okraji.

Soustavným problémem bude odvodnění komunikace splachem hlíny i vody z hořejších polí. To bude určující i pro konečnou kolaudaci stavby, která je nyní ve zkušebním provozu.

Je dobré, že lidé i při cestě do Lysé nad Labem nový průtah využívají, i díky tomu poklesl provoz na dosavadní silnici. Stavba byla postavena za rekordní dobu i za nízké prostředky na metr stavby, tak doufejme, že se neprojeví negativně na její kvalitě.

Stavbu jsme měli v našem programu před minulými volbami, tak její stav budeme pozorně sledovat. S případnými připomínkami nás můžete oslovit.

zdroj: diskuse a názory občanů