Několik návrhů k parkování na sídlišti v "Topolovce"

Několik návrhů k parkování na sídlišti v (9.10.2014)

Představujeme jeden z návrhů na parkování v Topolové ulici. Jeho realizací by bylo možno vytvořit až 50 parkovacích míst bez větších investic a bez zasahování do klidové části intravilánu lokality. Což by zlepšilo komfort rezidentů této lokality. Není povinností města zajišťovat jeho obyvatelům parkovací místa k jejich bytům, na straně druhé jsou to obyvatelé města, kteří přispívají svými daněmi do rozpočtu města, a také na ně město získává nemalé částky ze státního rozpočtu. Což jsou důvody, které by měly vést k tomu, že budou přijímána taková opatření, která umožní obyvatelům Milovic klidný příjezd domů ze zaměstnání. V současné době dochází k porušování zákazové zóny vymezené zákazem stání zákazovou dopravní značkou B29.
Dle informací z katastru nemovitostí je pozemek parcelní číslo 1385/1, kterého se týkají všechny navržené změny, ve vlastnictví Města Milovice bez žádných omezení.

Schema
Co je podstatou návrhu?

1) Posunout zákazy parkování u vjezdů na vnitro blokovou plochu. Nyní jsou zákazy zastavení hned za odbočením, jejich posunutím by se získalo zhruba 5 až 6 míst u každého vjezdu. Šířka pro vjezd požárních a obslužných vozidel by zůstala zachována, celkem je možno získat u 2 vjezdů až 12 nových parkovacích míst celkem.

2) Postranní komunikace u domu č.p. 908 která je zahrazena květináči. Komunikace je na pozemku města. Odstraněním květináčů by vzniklo cca 6 nových parkovacích míst. V případě úpravy na stání šikmo by těch míst mohlo být víc.

3) Asfaltová plocha před domem č.p. 908, zde by při využití místa, které není potřebné pro požární plochu či pro obslužnou funkci při využití normy ČSN 73 6056 o parkovacích místech, mohlo vzniknout alespoň 32 nových parkovacích míst, při rozvržení 3 řad kolmo od středu plochy (1 řada = 8 míst při počítání šířky parkovacího místa 2,4 m) a jedné řady podél domu č.p. 908 (celkem cca 8 míst). Tato plocha je v současné době bez užitku. Je vzdálená od míst s průlezkami, kde si hrají děti.

Příklady nesmyslných blokací ploch:

Blokovaných 6 míst
Možnost 8 míst u domu čp. 908
24 míst
24 míst na nevyužité ploše
Již červené auto porušuje zákaz stání
Červené auto porušuje zákaz stání

zdroj: Podnět občanů