Arogance moci tentokrát v Milovicích nezvítězila

Arogance moci tentokrát v Milovicích nezvítězila (16.4.2012) Zasedání Zatupitelstva města Milovice bylo dnes naplánováno nezvykle na šestnáctou hodinu odpoledne. Na programu mimo klasických bodů, jejichž obsah pojednáváme v předchozím článku, byl především bod týkající se územního plánu. K překvapení jak občanů tak především členů Rady města nebyl schválen program a jednání se nekonalo.

Proč i zástupce KSČM byl proti programu v předložené podobě? Jistě si vzpomínáte na řeči o otevřenosti při schvalování územního plánu, nyní se bohužel děje to, že se tento proces vedení města prosadit za každou cenu a mimo dohled občanů. Jde nejen o to, že věci s územním plánem spojené nebyly projednány řádně na pracovním zastupitelstvu, jde i o změny prováděné v tomto dokumentu omezující vyhodnocení životního prostředí a tím otvírající prostor pro velké cargo letiště a v neposlední řadě trvající problém se snahou udělat v jihovýchodním cípu z 32 hektarového pole stavební parcely.

Těch připomínek je celá řada, ale tyto jsou zásadní. To a způsob projednávání tohoto základního dokumentu vedl i zástupce KSČM, aby nepodpořil program a pomohl tak ukončit toto jednání zastupitelstva.

Vrcholem všeho byla snaha nejmenované dámy o zpochybnění jednoho zasedání, kdy tvrdila, že hlasovalo sedm zastupitelů pro, přitom to bylo osm zastupitelů. Také nás zarazilo, že vedení města a dlouholetí zastupitelé neznají zákon o obcích či alespoň jednací řád.

Nesmíme se však nechat uchlácholit, věříme, že si vedení města vezme z průběhu dnešního zastupitelstva ponaučení a změní způsob jednání s lidmi. V opačném případě snad prospějí svým kamarádům nebo svému egu, ale určitě nikoliv rozvoji Milovic. A o to nám musí jít především!

Takhle nějak si zřejmě demokracii představuje ODS

autor: Zastupitel města za KSČM
zdroj: Jednání zastupitelstva