Milovické děti poslaly svá přání Ježíškovi

Milovické děti poslaly svá přání Ježíškovi (9.12.2011) Ani vytrvalé poprchávání a studený vítr neodradily obyvatele města a přišli dnes odpoledne v hojném počtu k Hakenovu stadionu u náměstí 30. června, kde se uskutečnilo tradiční vypouštění balónků s přáním Ježíškovi. „Jedna, dva,tři, teď!“, odpočítal přesně v 15.15 hodin společný impuls z rádia Impuls a k nebi se za jásotu přítomných vzneslo asi 115 balónků z celkového počtu 168. I Milovice tak přispěly svou trochou do mlýna pokusu o rekord s vypuštěním balónků s přáními Ježíškovi.

děti s balónky
Děti s balónky
Balónky byly vyrobeny z ekologického materiálu. Akce se koná od roku 2007, kdy balónky poprvé vzlétly v Českých Budějovicích. Akce v Budějovicích se vydařila, tak se rozhodli uskutečnit ji i v dalších městech. Zároveň jsme to v roce 2008 pojali také jako pokus o rekord a přihlásilo se 270 obcí. Tenkrát se rekord podařil, vypuštěno bylo přes 100 tisíc balónků. Loni se už rekord nepodařil, taktéž předloni. Informovali z Agentury Je5, která zastřešuje projekt Český Ježíšek.

Jedna věc se však podařila: v Čechách je Ježíšek a ne Santa Claus.

začátek akce
Začátek akce
vzlet balónků
Vzlet balónků

vládla pohodová atmosféra
Vládla pohodová atmosféra

Za účast na akci a pomoc zaslouží poděkování aktivita ZŠ Milovice, dále klub Blackpanthers Milovice.

Přátelé Českého Ježíška! Výsledky letošní akce Vypouštění balonků s přáníčky Ježíškovi:
  -          bylo vypuštěno 75 820 balonků. Rekord z roku 2008 se tedy bohužel splnit nepodařilo (vysvětlení se nabízí samo- dozvuky finanční krize v Evropě a jako její důsledek šetření financí na všech úrovních, a problémy s dodávkou balonkového plynu v celé ČR, kdy nebylo jisté, zda se akce vůbec bude moci uskutečnit), každopádně dle našich informací a pocitů se akce vydařila z pohledu snahy o zpříjemnění předvánočního shonu a udělání radosti nejen těm nejmenším, ale i větším „dětem“.

-          zúčastnilo se 223 organizací, přičemž přibližně 10 se odhlásilo v průběhu času po uzavření termínu pro přihlášení

-          nejvíce balonků jsme vypustili v Ústí nad Labem- 1000 balonků dle očekávání, protože Ústí bylo letos naší Základnou, na druhém místě je Hodonín s 999 vypuštěnými balonky a na třetím Milevsko s 943 vypuštěnými balonky.

-          Základnou pro příští rok a čestným držitelem putovní trofeje Českého Ježíška se stalo město Milevsko.

autor: Klub mladých o.s.
zdroj: Klub mladých o.s.