Aktuálně

Video pozvánka k volbám od mladých komunistů

Tunel do Milovic - dokument o VTP

Program KSČM pro rozvoj Milovic v letech 2014 - 2018

Zastupitelé za KSČM

v zastupitelstvu

Miroslav Červinka

Cervinka

Mgr. Zdeněk Milata

Milata

milata.zdenek@seznam.cz

KOMUNISTÉ V MILOVICÍCH TRVAJÍ NA ZACHOVÁNÍ HAKENOVA STADIONU

- z úcty k tradici

- z důvodu zachování místa pro setkávání nových a původních obyvatel města

- z důvodu ekonomických

Odkaz:

Přátelé a rodáci Milovic

I love

Tvorba územního plánu Milovic

KLIKNĚTE ZDE

Tresne like

Luboš Kratochvíl, Alexandr Koníček

Finanční výbor: Zdeněk Milata (předseda)

Kontrolní výbor: Jaroslava Vladovičová (nestr. za KSČM, členka)

Komise výstavby a dopravy: Miroslav Červinka st. (předseda)

Benátecká Vrutice: Ladislav Macura (předseda)

Boží Dar: Petr Novek (předseda), Jiří Sojka (člen)

Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality: Miroslav Kubánek (člen)

Komise pro rodinu, sociální věci a zdravotnictví: Ilona Batíková (člen)

Komise pro kulturu, sport a školství: Martina Postupová (člen)

Vaříme s předsedou Finančního výboru / aneb co nevyšlo v Echu

Vaříme s předsedou Finančního výboru / aneb co nevyšlo v Echu (20.9.2018)
Vážení čtenáři už nyní víme, že článek, který pokračuje dále v Milovickém Echu nevyšel. Redakční rada tedy nerespektuje zákon číslo 46/2000 Sb., O právech a povinnostech při vydávání periodického tisku (tiskový zákon). Účelem zákona je povinnost vydavatele uveřejňovat příspěvky zastupitelů a tím zamezit zneužívání periodika jednou stranou nebo uskupením stran. Sto let od vzniku republiky bychom měli naplňovat ústavní princip soutěže politických stran a myšlenek. I kvůli tomu naši umírali pro vznik svobodné a demokratické republiky.

A nyní už k věci, která mě zaujala. Jedná se o čerpání rozpočtu města v roce 2018, za prvních sedm měsíců od začátku roku. Zatímco příjmy jsou plněny na 65 %, většina výdajových položek je plněna na cca 50 %, což je uspokojivé, v kapitole investic je čerpání pouze 4,5 %... Celkový výsledek rozpočtu tak je v plusu 38 milionů korun, což je oproti plánované ztrátě 133 milionů korun jistě na jednu stranu potěšující, na druhou stranu tragické při vědomí, že rekonstrukce hřbitova je někde za obzorem a obnova kulturního domu vedle Radnice také ještě nezačala. Což ukazuje, že investice přes 100 milionů korun nebudou letos realizovány. Váznou i další investice.

Chybné čerpání investic a jejich zpožďování vedly před necelým rokem k výměně krajské reprezentace, ale 4,5 % vážně za tím nebyly! Problém Milovic vyřeší nadcházející volby, kdy jistě dojde k obměně alespoň části reprezentace, ale problém toho, že město se nerozvíjí, jak by mohlo, to jistě nevyřeší. Doufám jen, že změna priorit se neprojeví zastavením toho, co je rozděláno za jiné priority, které se budou roky připravovat.

Současné vedení města dalo alespoň 80 milionů korun na termínovaný účet, kde bychom při polovině procenta úroků něco mohli z nečerpaných prostředků města, kterých je takřka 150 milionů, mít. Je to přiznání stavu a do jisté míry projev zoufalství.

Kde jsou plány s bazénem? Kam se vytratila firma se zájmem o zábavní park, který měl být přes silnici u SKL Recyklostav. Italská ulice připomíná tankodrom. Alespoň se podařilo vyčlenit dle koncepce bytové politiky necelých 9 milionů korun na bytovou výstavbu, čímž by i bez dotací mohl vyrůst dům pro seniory na ulici 5. Května bez zásahu do rozpočtu města. A může se připravovat další bytová výstavba, zejména startovacích bytů pro mladé a potřebné.

Při přípravě i při realizaci rozpočtu platí, že je třeba mít investice připraveny a musí být realizovány s výhledem. Investovat se nedá od ledna do prosince v rámci jednoho roku!

A na závěr recept na hrnkovou bublaninu :-) Dva hrnky polohrubé mouky, jeden cukru, mléka, půl oleje, dvě vejce, kypřící prášek a vanilkový cukr. To smícháme a dáme na vymazaný pekáč. Do toho dáme půlky švestek či jiného ovoce. Pečeme na 180°C. V misce rozmícháme čtyři lžíce hrubé mouky, tři moučkového cukru a jeden vanilkový cukr. Zalijeme rozpuštěným máslem a vzniklou zamíchanou směs nasypeme na zahřátou bublaninu co je cca 10 minut v troubě. Asi za 15 minut by mělo být hotovo. Dobrou chuť ;-)

Mgr. Zdeněk Milata
Předseda Finančního výboru