KSČM MILOVICEKSČM Milovice

KSČM Milovice

Odpovědi "paní Davídkové" z Facebooku

Odpovědi (8.10.2014)

1. Jaké má ambice KSČM ve volbách a jak si při případném úspěchu chce rozdělit funkce? - dvě křesla v zastupitelstvu budou pro nás úspěchem, rozdělení funkcí ponecháme na povolebních vyjednáváních, vždyť nevíme kdo se tam vlastně dostane a jakou budou mít politické subjekty priority
2.S kým je je schopná KSČM uzavřít koaliční partnerství a s kým ne? - máme to jednoduché, TOP09, její druhá kandidátka STAN a ODS s námi určitě koalici neuzavřou. Nedíváme se dle předsudků, ale podle toho co konkrétní lidé budou schopni Milovicím nabídnout.
3.Máte někdo osobně ambice stát se starostou? V případě, že ne, koho podpoříte jako kandidáta/tku na toto místo? Lídr kandidátky je předpokládaným kandidátem na starostu. Ostatní se opravdu uvidí podle toho jak občané rozhodnou. Pro nás je rozhodující program a jeho plnění, ne funkce.
4.Jste pro vrácení místa tajemníka? - Ano, mají-li být Milovice městem jiného stupně státní správy, než jsou, nic jiného nám nezbude.

5. Jak si představujete konkrétně parkovací místo pro každý byt a dům?Jak a kde toho chcete docílit? - Je to o prioritách, místa tu je dost, domníváme se, že to nebude zase takový problém, zatravňovací betony nejsou drahé. Domníváme se, že občané mají mít právo zaparkovat si bezplatně ve svém městě auto, když platí daň z nemovitostí.
6. Jak si představujete samostatné příspěvky pro jednotlivé části? Odkud chcete brát finance a jakým klíčem (na co) by měli být použity? - uvedu příklad: obě části budou mít v rozpočtu pevně stanovenou částku, dejme tomu 300 tis. Kč, v obou částech jsou vytvořeny občanské komise, bude na jejich doporučení kam tyto prostředky půjdou: zejména na sport, kulturu, společenské aktivity a drobné práce (např. opravy chodníků, apod.), vezmeme-li celkový objem rozpočtu, pak částka 600 tis. Kč netvoří ani 0,5% výdajů města. Je to také o diskusi nad tzv. participativním rozpočtem města.
7.Jak si máme představit podporu výstavby obchodní sítě, služeb, případně hobby marketu? - uvedené je v programu zapracováno v souladu s požadavkem základny našich členů a sympatizantů. Jsme pro vytvoření nového centra města v trojúhelníku Ostravská - nádraží - Penny market. Klasických supermarketů je tu dost, proto se domníváme, že například investiční pobídkou potřebné parcely bychom zde dokázali umístit hobby market, který by nesloužil jen obyvatelům Milovic.
8. Je pro vás rozhodující vždy vysoutěžená nejnižší cena? - u všech zakázek se dá říct, že ano, snad jen v případě staveb lze reálně uvažovat o kritériu kvality dotyčnou firmou postavených staveb, zkušenosti s firmou, dalším je podíl zaměstnanců na zakázce, kteří jsou z Milovic.
9. Kde vlastně na váš program chcete brát peníze? - chceme se zaměřit na priority a ne plýtvat penězi na kofinancování projektů, na které se podařilo právě získat dotační titul. Centralizací nákupů, analýzou výdajů. Kvalitně připravené žádosti o dotace, při prodeji pozemků investorům trvat na sídle v Milovicích centrály nebo pobočky, tím zvýšíme daňovou výtěžnost do rozpočtu města.

zdroj: Facebook