KSČM MILOVICEKSČM Milovice

KSČM Milovice

Komunisté bojují za obnovu hlášení městského rozhlasu

Komunisté bojují za obnovu hlášení městského rozhlasu (11.7.2012)

Vyslyšeli jsme názory občanů na ulici i na naší veřejné členské schůzi a snažíme se docílit toho, aby oblíbené relace městského rozhlasu, který se rozezníval převážně ve starých Milovicích a na Balonce, byly obnoveny. Leč zatím jsou naše návrhy odsouvány. Tlačme společně na Radu města a na své zastupitele, aby se to podařilo. Rozhlas není jenom přežitek, rozhlas je i prostředek jak udržovat a rozvíjet komunity a demokratickou společnost.

V článku je přehled dosavadních usnesení.

Městský úřad Milovice

nám. 30. června 508
                                                                                                               28923  Milovice - Mladá

V Milovicích dne 15. června 2012.
Věc: Návrh na základě podnětů občanů města

Vážení radní města, vážený pane starosto,
předkládám návrh k projednání dle zák. č. 128/2000 Sb, § 82, písm. a) ve věci týkající se městského rozhlasu. Na Zastupitelstvu města jsme rozhodli, že město již nadále nebude využívat městský rozhlas z důvodu nízké efektivity a vysoké finanční náročnosti k instalaci v budově nové radnice. Toto naše usnesení nezpochybňuji.
Na základě podnětů občanů, kteří se na mě obracejí a i dalších, například z požadavků občanů z členské schůze naší strany v Milovicích se na vás obracím s následující věcí, týkající se městského rozhlasu. Občanům ze starých Milovic a Balonky chybí informace šířené původním rozhlasem. Dle mého názoru přispíval k větší soudružnosti obyvatel oblasti původní obce a pomáhal rozvíjet občanskou společnost. Nyní již tomu tak není. Původní rozhlas v budově městského úřadu na ulici 5. května je dle informací zástupců města nadále funkční.
Proto navrhuji, aby se obnovily relace městského rozhlasu v původním rozsahu, či dle potřeby, a to buď zajišťované pracovníky sídlícími v budově nové radnice, nebo zajišťované některým občanem, třeba z řad důchodců. K tomu předkládám informaci, že občan Miroslav Červinka, st., který bydlí na ulici 5. května nedaleko budovy bývalého městského úřadu se dobrovolně hlásí k zajištění této informovanosti, má s tím řadu zkušeností, neboť tyto relace řadu let hlásil a nyní v důchodu má čas.
Odůvodnění návrhu: na Mladé mají lidé zpravidla internet a jsou převážnou část dne mimo svou lokalitu. V prostoru Balonky a původní obce žijí ve větší míře obyvatelé důchodového věku a lidé bydlící v rodinných domcích se zahrádkou, čili pro ně tento možná postarší způsob informování má smysl a je do jisté míry i efektivní. Jedná se dle mého názoru spíše o technickou věc, jejíž realizace by neměla význam pro městský rozpočet. Využití městského majetku do doby funkčnosti původního zařízení.
Děkuji za projednání návrhu a jsem s pozdravem

Mgr. Zdeněk Milata
Stanovisko Rady města:

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 21/2012
konaného dne 18. 6. 2012 od 18:00 hodin v kanceláři starosty

Přítomni: Lukáš Pilc – starosta města, Marcela Říhová – místostarostka města, JUDr. Ivana Weigandová – radní města, Miroslava Dlouhá – radní města, Ing. Jiří Hlaváček – radní města, Mgr. Věra Hátlová – vedoucí kanceláře starosty

bod 11. Návrh na základě podnětů občanů města
Starosta města předložil dopis od pana zastupitele Mgr. Zdeňka Milaty, který byl doručen na podatelnu města Milovice dne 15. 6. 2012 a ve kterém uvádí, že na základě podnětů občanů, kteří se na něj obracejí, podává žádost, aby zde v Milovicích i nadále fungoval obecní rozhlas.
Po poradě a po diskuzi, RM přijala toto usnesení:
Usnesení č. 346/2012:
Rada města
uložila oddělení Správy majetku města Milovice předložit finanční náročnost přesunu rozhlasu do nové budovy radnice a rozšíření rozhlasu na část Mladá a část Benátecká Vrutice. Rozbor předložit na nejbližší jednání RM.
Hlasování: pro 5, proti 0, zdržel se 0.

Celou záležitost budeme nadále sledovat.

zdroj: orgány města a zastupitel