KSČM MILOVICEKSČM Milovice

KSČM Milovice

Zastupitelská aréna

Zastupitelská aréna (7.11.2011)

V pondělí 7. listopadu, v šest večer, proběhlo zasedání Zastupitelstva Města Milovice. Pojďme si přiblížit program i další okolnosti jeho průběhu.

Zastupitelů se sešlo nakonec celkem 14 z patnácti. Program zpočátku nesliboval žádné komplikace.

PROGRAM

1. Kontrola plnění usnesení - v tomto bodě byli zastupitelé seznámeni se stavem výkonu již přijatých usnesení na posledním zastupitelstvu

2. OZV č. 2/2011, kterou se stanoví zákaz požívání alkoholických nápojů a zákaz kouření na veřejných prostranstvích - stanovení míst, kde je zakázáno požívat veřejně alkohol a kouřit. Obecně platí zákat alkoholu v okolí školských zařízení a hřišť, kouřit se nesmí v objektech pro sport a na zastávkách a na nádraží ČD. Pro požívání alkoholu jsou zapovězeny oblasti obchodních středisek a marketů Penny a Tesco a některé ulice, například Armádní, nebo náves ve Vrutici.

3. OZV č. 3/2011, kterou stanoví opatření k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku regulací pohybu psů a jiných zvířat na veřejných prostranstvích - zde byly stanoveny nově místa pro volné venčení psů mimo obydlené oblasti Milovic. Na dotaz zastupitele za KSČM konstatoval šéf městské policie Hrabánek, že proběhla kontrola 80 vykalujících se psů, strážníci nedávali zatím pokuty, ale domluvu. Dokonce sáčky mají u sebe pro potřebu pejskařů. platí, že sáčky jsou na městě pro pejskaře k dispozici.

4. OZV č. 4/2011 o provozu systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se stavebním odpadem - stanovení ceníku za použití sběrného dvora pro Milovické a pro ostatní. Biologický odpad sbírá kontejner na čtyřech místech ve městě, dále je jej možné dávat do sběrného dvora.

5. OZV č. 5/2011 Požární řád Města Milovice - technická záležitost - městská policie nemá 156 s ohledem na blízkost Poděbrad. Číslo na MP Milovice je 325516880.

6. Návrh na prodej pozemku parc. č. 1211/5 v k. ú. Milovice nad Labem - prodej pozemku pod garáží, 1000 Kč za m2.

7. Návrh na uzavření Smlouvy č. 10070803 o poskytování podpory ze Státního fondu životního prostředí (zateplení fasády MŠ „U Broučků“) - dotace na zateplení z MŽP ve výši 3 303 941,50 Kč.

8. Návrh Rozpočtového opatření č. 13/11/ZM - zapojení dotací do rozpočtu města - odbahnění vodní plochy Benátecká Vrutice (299 620 Kč), zateplení MŠ U Broučků, nákup kalového čerpadla (dotace SČK 42 750 Kč), projektový manažer a asistent pro novou radnici - ing. Černý a sedm úředníků města - celkem 236,6 tis. Kč), více peněz na plyn (30 000 Kč).

9. Žádost ZŠ A MŠ TGM Milovice - přesun prostředků mezi kapitolami z důvodu přebytku peněz na platy provozních zaměstnanců. Zde se náš zástupce zajímal, zda dostanou přidáno i na těch platech, když peníze zbyly. Ředitelka školy sdělila, že dostanou osobní a odměny. Tak uvidíme. Peníze šly ve prospěch práce s dětmi.

10. Materiál na stůl - plánovací smlouva s obchodním domem Milovice 2, jedná se o využití objektu a zřízení parkoviště a chodníku v oblasti dnešního obchodního střediska na Armádní, bývalé vepříny. Vzhledem k tomu, že materiál neobsahoval mapu území a nebyl projednán ve stavební komisi, nemohl jej náš zástupce podpořit a zdržel se.

11. Zajištění dopravní obslužnosti - technický materiál - ostatní dopravní obslužnost již Poděbrady pro ostatní města nechtějí vykonávat, tak to přechází pod Městec Králové. Zajímavá byla výměna názorů o zajištění dopravní obslužnosti. Zájmem města je přejít pod ROPID.

12. Diskuze - zajímala nás otázka kamerového systému - město bude muset pro nezvládnutí dokončení radnice a zapojení systému dotaci vrátit!

Dále jsme se zajímali o zajištění financování vybavení nové školy na Mladé - 4 mil. Kč na vybavení tříd bude muset město ještě investovat.

Také náš zástupce interpeloval starostu na téma úhrady velkého sálu využitého pro regionální sněm ODS. Jsme zvědavi, co starosta odpoví.

V diskusi se také řešily vystouplé chodníky do silnice v ulici 5. května, nebo otázka obchvatu Benátecké Vrutice, kde město konečně vykoupilo pozemky a to i za cenu 350 Kč za m2.

13.Závěr.

autor: KSČM